STIRI | Tarile occidentale ii sustin in continuare pe reprezentantii Islamului radical

Protopopul Nikolay Balashov, șeful adjunct al Departamentului Sinodal pentru Relații Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, a spus ca este convins ca persecutarea creștinilor din Siria și Irak este o consecinta a indiferenței țărilor occidentale.

“Mulți dintre cei aflati la putere, în politica mondială moderna, sunt indiferenți față de soarta a milioane de oameni, de soarta prezenței creștine în locurile de început ale Creștinismului, unde religia noastră s-a răspândit prima oara, unde au luat nastere toate cărțile sale sfinte și bazele tradiției sfinte vechi de secole”, a spus preotul, la o masă rotundă la Moscova, in urma cu o zi.

Preotul mai crede ca prezența creștină in Orientul Mijlociu poate dispărea în viitorul apropiat. “Există creștini in Siria și Irak, care spun că vor rămâne acolo până la sfârșitul anului, dar mulți trebuie să plece pentru a-si salva copiii si pe cei dragi”, a spus acesta, reamintind că o jumătate de milion de creștini au părăsit deja Siria.

“Prezența creștină in Irak a scăzut dramatic, iar situația din Libia este chiar mai rea”, a spus el.

Preotul a mai marturisit că aceste evenimente sunt un rezultat al eforturilor deliberate ale unor forțe de influență din politica mondială, carora le revine o mare parte din responsabilitatea asupra evenimentelor din Orientul Mijlociu. Tarile occidentale au susținut în mod constant și continua să-i sprijine pe reprezentanții Islamului radical și grupurile radicale care au pornit un război religios în Orientul Mijlociu.

“Rusia isi asuma, din ce in ce mai mult, un rol istoric, de apărător al creștinilor din Orient”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.