STIRI Siria | ISIS lanseaza focuri de artilerie peste granita cu Turcia

Luptele grele au continuat si ieri, între kurzii Fortelor de Protectie Populare (YPG), care apăra orașul sirian Kobane, cunoscut si sub numele de Ayn Al-Arab, în arabă, și jihadistii Statului Islamic (ISIS).

Două serii ale artileriei ISIS au lovit teritoriul Turciei, conform Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (SOHR).

SOHR a adăugat că polițiștii de frontieră din Turcia au cerut YPG sa se departeze de zona din apropierea granitei și că forțele kurde au lansat un contraatac impotriva ISIS, recuperand unele poziții cu ajutorul a cinci lovituri aeriene ale Coaliției conduse de SUA.

Forțele kurde au recucerit două poziții în partea de sud a orașului, ucigand 13 jihadiști, conform Ansa, și au avansat în secțiunea de est.

Știri contradictorii au fost raportate cu privire la un acord între Statele Unite și Turcia vizavi de utilizarea, de catre Coaliția Internaționala, a bazei aeriene Incirlik.

Surse guvernamentale din Turcia au negat un astfel de acord, după ce un oficial american anuntase semnarea lui.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.