publicat în: Arhivă

STIRI | Regele Alexandru al Iugoslaviei: 80 de ani de la asasinare

Pentru a marca 80 de ani de la asasinarea Regelui Alexandru al Iugoslaviei, Patriarhul sârb Irinej a participat la deschiderea expoziției dedicate monarhului, in Belgrad.

In aceste zile, la Palatul Regal, s-a deschis o expoziție dedicată implinirii a 80 de ani de la asasinarea Regelui Alexandru al Iugoslaviei.

Patriarhul Irinej a participat la deschidere, alaturi de Printul Alexandru si de Printesa Ecaterina a Serbiei, impreuna cu mai multi reprezentanți ai corpului diplomatic și ai vieții culturale și publice din Serbia.

Cu aceasta ocazie, Prințul Alexandru a declarat, intr-un scurt discurs: “Vreau ca generațiile viitoare sa-si aminteasca de Majestatea Sa Regele Alexandru I, în calitate de comandant suprem eroic al armatei sârbe din Primul Război Mondial și ca om care și-a dedicat viața slujirii poporului său”.

Vizitatorii pot vedea elemente care reflectă perioada Regelui Alexandru. Sunt expuse multe dintre portretele sale, precum și un film original din anul 1934, in care sunt prezentate asasinarea și înmormântarea regelui. Expoziția se va desfășura până pe 23 octombrie 2014.