STIRI | Renasterea sclaviei. ISIS sustine ca sclavia sexuala, pe care o practica, este permisa

În ultimul numar al revistei proprii on-line, Statul Islamic (ISIS) justifică înrobirea sexuală a femeilor “necredincioase”, printr-o interpretare a legii islamice respinsa de către marea majoritate a musulmanilor.

In ultimul numar al revistei Dabiq, raporteaza CNN, are loc oficializarea a ceea ce a devenit deja o practică pentru ISIS.

“Ar trebui să ne amintim că inrobirea familiilor kufari – necredincioase – și luarea femeilor drept concubine, este un aspect ferm stabilit de Sharia, sau legea islamică”, spune grupul.

Titlul articolului, “Renașterea sclaviei înaintea orei”, face referire la Ziua Judecății.

Textul afirmă că femeile din comunitatea yezidi, o minoritate kurdă care trăieste mai ales în Irak, pot fi capturate in mod legitim și forțate sa devina concubine sau sclave sexuale, rapoarteaza CNN.

Un raport Human Rights Watch (HRW), citat de Ansa, lansat duminică și bazat pe interviurile oferite de cei din comunitatea yazidi, care au fost capturati de către grupul jihadist, dar au reușit să scape, spune ca jihadiștii ISIS au sute de prizonieri Yezidi și le obligă pe femeile tinere si adolescente sa devina “sotiile” luptătorilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.