STIRI Cipru | Vizita Arhiepiscopului Demetrios al Americii in Cipru

Problema Ciprului și contribuția Arhiepiscopiei Grec-Ortodoxe din America in eforturile de promovare a acestei probleme la Washington, precum și inițiativele menite să sporeasca solidaritatea comunității greco-americane cu fundațiile de caritate din Cipru și problemele de educație vor fi pe ordinea de zi a vizitei oficiale a Arhiepiscopului Dimitrios al Americii.

În timpul vizitei, Demetrios va fi primit de Președintele Anastasiades, care va găzdui un prânz oficial în onoarea sa.

Demetrios va avea întrevederi cu Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea al Ciprului si cu alti oficiali si ambasadori.

El va vizita mănăstirea din zona ocupata de turci Sfantul Apostol Andrei (Apostolos Andreas), alaturi de alte institutii de caritate, iar pe 26 octombrie va participa la o Sfanta Liturghie in Biserica Sfântul Dimitrie din Nicosia, cu ocazia onomasticii sale.

Demetrios a lăudat contribuția ciprioților care trăiesc în Statele Unite, pentru eforturile de sensibilizare fata de problema Ciprului, prin activitățile lor la Washington, la Casa Albă, Departamentul de Stat, Casa și Senat.

Întrebat despre contactele sale cu oficialii americani de rang înalt pe problema Ciprului, el a spus că concluzia sa in urma contactelor este aceea ca problema ramane o problema grea de rezolvat. El a descris ocupația turcă drept “dura și nepotrivita” și ca ar trebui să înceteze imediat.

Demetrios a spus ca este a patra oară când vizitează Ciprul și a precizat că invitatia l-a onorat. El a declarat că, în ultimii ani, o legătură foarte puternică s-a dezvoltat între Arhiepiscopie și Cipru.

El a mai menționat că, în timpul vizitei sale, va avea ocazia sa discute probleme ecleziastice cu Biserica din Cipru.

Întrebat despre problema Seminarului din Halki (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Arhiepiscopul a spus că Erdogan este, evident, deranjat de faptul că americanii aduc această problemă pe ordinea de zi, de fiecare dată.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.