STIRI Grecia: Dezvelirea si sfintirea unui monument dedicat Genocidului Asirian

Un monument dedicat Genocidului Asirian a fost dezvelit si sfintit, in urma cu o zi, în Atena, Grecia, unde locuiesc 8.000 de asirieni.

Monumentul este un memorial dedicat victimelor asiriene ale genocidului turc asupra creștinilor, din Primul Război Mondial, care a afectat 750.000 de asirieni (75%), 1,5 milioane de armeni și 500.000 de greci pontici.

Patru sute de oameni, asirieni, greci și armeni, au participat la dezvelirea monumentului, inclusiv un reprezentant al Ambasadei Armene. Primarul actual și fostul primar ai Atenei au dezvelit în mod oficial monumentul.

Asirienii, armeni și greci, coopereaza in ce priveste problema genocidului turc. În 2010, o conferință a avut loc în Parlamentul Elen, intitulata “Trei genociduri, o strategie”.

Monumentul Genocidului Asirian din Atena este cel de-al 9-lea monument dedicat acestui genocid, ridicat in lume. Celelalte monumente sunt localizate in:

Jonkoping, Suedia

Liege, Belgia

Arnouville, Franța

Erevan, Armenia

Fairfield, Australia

Țara Galilor, Marea Britanie

Los Angeles, California

Chicago, Illinois.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.