Cipru: Ankara isi exprima “uimirea” fata de reactia Atenei

Ankara încearca să se dezica de comentariile recente ale Președintelui turc Tayyip Erdogan (foto) în Cipru, care au stârnit o reacție puternică din partea Ministerului de Externe al Greciei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), conform jurnalului Kathimerini, de ieri.

Desi tot intr-un mod agresiv, o declaratie a Ministerului de Externe al Turciei exprima “uimirea” privind remarcile ministrului de externe al Greciei, Koutras, atribuindu-le unor considerente care ar tine de politică internă.

Ministerul a adăugat ca “interpretarea declarațiilor lui Erdogan, de catre oficialii de la Atena, nu reflectă spiritul de cooperare care a fost recent stabilit între cele două părți și pe care Turcia dorește să il mențină”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.