STIRI Ucraina | Fortele speciale ucrainene ii bombardeaza pe sustinatorii independentei, in ciuda armistitiului

Forțele speciale ucrainene au continuat bombardarea orașelor și pozițiilor milițiilor de luptatori pentru independenta din regiunea Donețk, aseara, în ciuda armistițiului stabilit cu cateva ore inainte, au declarat forțele de miliție din autoproclamata Republica Populara Donetsk (DPR), astazi.

“Oamenii din subdiviziunile miliției din Horlivka și Makiivka s-au aflat sub tirul rachetelor trimise în direcția Donețk, la ora 20 și 15 minute [17:15 GMT]”, a declarat DPR, citat de Ria Novosti.

Cu circa 1,5 ore mai târziu, forțele ucrainene au atacat si orașul Yasynuvata, iar la 10:30 (19:30 GMT), au fost atacate pozițiile forțelor de miliție de pe aeroportul Donetsk.

“De-a lungul întregii linii de contact cu inamicul, milițiile au respectat ordinul comandantului, de a nu trage inapoi”, au declarat reprezentanții DPR.

În ajunul celei de a doua reuniuni a unui grup de contact trilateral privind Ucraina în Minsk, autoritățile de la Kiev și forțele rebele convenisera asupra unui armistițiu care începea la ora 6:00 pm, ora Kievului (15:00 GMT), vineri (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Reprezentanții din Ucraina, Rusia și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) s-au întâlnit, ieri, pentru a discuta despre căile de rezolvare a crizei din Ucraina (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

De la mijlocul lunii aprilie, guvernul ucrainean a condus o operațiune militară împotriva susținătorilor de independență din estul Ucrainei, care au refuzat să recunoască noul guvern venit la putere după o lovitură de stat data in luna februarie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Luptele s-au intensificat după ce regiunile Donețk și Luhansk si-au proclamat independența, în luna mai. Conform estimărilor ONU, luptele au ucis peste 2.500 de persoane și au dus la rănirea a peste 6.000.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.