Papa Francisc in Albania – tara cea mai islamizata a Europei. Urmeaza vizita in Turcia?

Pentru prima sa călătorie apostolică în Europa, pe 21 septembrie, Papa Francisc a ales țara cu cel mai mare procentaj de musulmani de pe continent, și una în care religia a fost interzisa timp de decenii: Albania.

Șapte din fiecare zece cetățeni sunt musulmani in țară, iar catolicii reprezintă puțin peste 15%.

Papa a declarat ca mai planifica o excursie si în Turcia, în curând, acolo unde aproape 98% din populație este musulmana și doar 0,05% catolica.

O invitație a fost emisa si de către Patriarhul ortodox Bartolomeu, imediat după ce Papa Francisc a fost ales, și ea a fost reiterata de mai multe ori.

Presa turcă a relatat, în ultimele luni, că Papa este probabil sa viziteze Turcia, pe 30 noiembrie, la sărbătoarea Sfântului Andrei (patronul spiritual al Bisericii Ortodoxe a Greciei), conform unor surse diplomatice citate de agentia Ansa, dar cu toate acestea, Președintele turc Recep Tayyip Erdogan nu a emis încă o invitație oficială, pentru ca vizita sa poata avea loc.

În ultimele zile, Mehmet Gormez, șef al Directiei Cultelor din Turcia, a vorbit despre un număr tot mai mare de atacuri asupra moscheilor și comunităților musulmane, in ultimii ani, a criticat Vaticanul și alte instituții religioase, pentru ca nu lucrează în mod activ in prevenirea atacurilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.