STIRI Irak | Le este frica, americanilor, sa nu aiba victime la sol?

Președintele iranian Hassan Rohani a criticat coaliția condusă de SUA împotriva jihadiștilor Statului Islamic, ca fiind “ridicola”, într-un interviu exclusiv pentru Ann Curry, de la NBC News.

Vorbind din palatul prezidențial, Rohani a criticat decizia Președintelui Barack Obama, de a lupta cu ISIS prin intermediul raidurilor aeriene.

“Le este frica, americanilor, sa nu aiba victime la sol în Irak? Se tem ca soldații sa le fie ucisi în lupta despre care ei pretind că o duc împotriva terorismului?”, a spus Rouhani.

El a declarat, de asemenea, pentru NBC: “Vor sa foloseasca avioane și avioane fără pilot, astfel ca nimeni sa nu fie rănit de partea americana, dar este într-adevăr posibil sa lupte împotriva terorismului, fără nicio dificultate, fără niciun sacrificiu? Este posibil să se ajungă la un obiectiv atat de mare, fără asta? În toate problemele regionale și internaționale, cel victorios este cel care este gata să facă sacrificii”.

“Poate că este nevoie de lovituri aeriene, în anumite condiții și anumite circumstanțe”, a adăugat acesta. “Cu toate astea, atacurile aeriene ar trebui să aibă loc cu permisiunea oamenilor din această țară și a guvernului acelei țări”. Rohani a continuat să spună, conform Ansa, că coaliția include țările care au ajutat la inarmarea ISIS.

Întrebat despre decapitarile efectuate de grupul extremist (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Rohani a declarat ca acțiunile ISIS “contravin principiilor islamice”.

“Ei vor să ucida umanitatea”, a spus el. “Și, din punct de vedere al dogmelor si culturii islamice, uciderea unor oameni nevinovați este egală cu uciderea întregii umanități”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.