STIRI Siria | SUA s-a hotarat sa-i inarmeze pe rebelii moderati

Strategia Statelor Unite de combatere a grupului militant islamic ISIS face un nou pas inainte. Congresul SUA a adoptat o lege, care permite înarmarea și pregătirea a ceea ce ei numesc rebeli sirieni “moderati”.

Președintele Obama a rămas neclintit in hotararea ca soldații americani sa nu ia parte la lupta directă în Irak și Siria, în ciuda planurilor de înarmare a rebelilor sirieni “moderati”, inclusiv a grupului cunoscut sub numele de Armata Siriană Liberă (FSA).

Planurile initiale asigura pregatire militara si armament usor pentru 5.000 de rebeli sirieni, în primul an, pentru a-i ajuta în lupta lor cu forțele Statului Islamic. Aceasta hotarare urmează anunțului că SUA va efectua lovituri aeriene asupra obiectivelor ISIS, în Siria.

Casa Albă a respins cererile primite din partea guvernului sirian, de cooperare in atacurile asupra ISIS, oficialii denunțand guvernul Președintelui Bashar al-Assad, pentru utilizarea armelor chimice impotriva propriilor cetateni la inceputul acestui an (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.