STIRI Politica | Intalnire istorica intre liderul opozitiei din Grecia si Papa Francisc

Liderul de opozitie din partidul SYRIZA, din Grecia, Alexis Tsipras, a avut ieri o întrevedere cu Papa Francisc, la Vatican, și au discutat despre criza economică din Grecia, despre problema migrației și necesitatea ca politica sa ii reinspire pe oameni, precum și pacea în lume.

Întâlnirea dintre Papa și Tsipras a durat dublu fata de cat se planificase initial. In timpul discuției lor de 50 de minute, cei doi au vorbit despre o gamă largă de subiecte, dar mai ales despre criza economică.

“Stânga și Biserica Creștina au puncte de plecare diferite, dar urmaresc indeplinirea unor valori comune de bază: solidaritate, dragoste pentru prieteni, justiție socială și dorința de pace in lume”, a declarat Tsipras, după întâlnire, conform Greek Reporter.

Liderul SYRIZA a vorbit despre Grecia, ca despre o țară care continuă să se scufunde mai adânc în criză, care a devenit acum o criză umanitară, și a subliniat că “are nevoie de sprijinul forțelor mai largi din Europa”, pentru rezilierea acestor politici.

Pontiful a menționat ceea ce el a numit “cauzele structurale” ale sărăciei din întreaga lume, subliniind că “atât în Europa, cat și în țara mea, Argentina, s-a acordat prioritate salvarii băncilor, și nu oamenilor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.