VANCOUVER (Canada), 7 ianuarie 2009: Liderul unei secte, acuzat de poligamie, cu 20 de neveste

Doi membri ai unei secte canadiene, inclusiv liderul acesteia, au fost acuzaţi oficial de poligamie, în British-Columbia, a anunţat reprezentantul Justiţiei, din această provincie vestică.

Winston Blackmore, şeful comunităţii poligame, stabilit de 50 de ani în micul oraş Bountiful”, este suspectat de practicarea poligamiei cu aproximativ 20 de persoane”, a spus ministrul Wally Oppal, în timpul unei conferinţe de presă.

Cel de-al doilea acuzat, James Marion Oler, este suspectat că ar fi avut 2 neveste la un moment dat, a adăugat el.

Secta, condusă de Blackmore este o ramură a „Bisericii lui Iisus Hristos şi a Sfinţilor ultimelor zile” – un grup disident al Bisericii mormone.

Timp de aproape 20 de ani, diferitele conduceri ale British Columbia au avut în vedere acuzaţiile asupra acestei secte poligame.

Aceştia nu au reuşit să ia insa, măsuri importante, din cauza procedurilor care trebuie să ţină cont de dreptul la libertatea religioasă specificat in Constituţia Canadiana.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.