Incendiu la Schitul Daniil Sihastru – comuna Straja (Suceava)

Un incendiu a izbucnit in dimineata acestei zile la Schitul Daniil Sihastru (Suceava).

Acesta a fost cauzat de un focar al carui cos de fum era necorespunzator si de unele rezerve de combustibil aflate in apropiere.

In urma incendiului au fost deteriorate mai multe chilii si paraclisul, cu pierderi in valoare aproximativa de peste 1,5 miliarde lei vechi.

Important de mentionat ca, prin ajutorul Lui Dumnezeu si cu sprijinul pompierilor care au fost nevoiti sa se deplaseze pe jos mai multi kilometri, Biserica si ferma au fost salvate.

Focul a fost stins cu mare greutate (pana la aceasta ora), in urma interventiei unor grupe de pompieri ale Detasamentului de Interventie destinat situatiilor de urgenta, intrucat drumul este blocat cu zapada si greu accesibil, ca drum forestier.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.