STIRI | Jihadistii din Siria si Irak ajung in Occident prin Grecia

O arestare recenta sugerează că Grecia este țara preferată de intrare, pentru jihadiștii care călătoresc din Siria și Irak în Europa de Vest.

Miercuri, un jihadist în vârstă de 24 de ani, a plecat de pe Aeroportul Internațional din Atena, catre Charleroi, Belgia, fără a fi observat de către autoritățile grecești.

Călătoria s-a încheiat atunci când autoritățile belgiene au descoperit că pașaportul acestuia, eliberat de francezi, era fals. În bagajele lui, poliția a descoperit fotografii și documente care dovedesc legătura sa cu un grup terorist islamic și participarea la operațiuni militare în Irak și Siria.

Jihadistul, al cărui nume rămâne necunoscut, conform Greek Reporter, este în prezent reținut în Belgia. El a fost acuzat de posesie de documente false. Destinația sa finală era Norvegia.

Ziarele belgiene au raportat că acesta nu este primul incident în care militantii islamici au intrat în Europa de Vest prin Grecia. Un incident similar a avut loc la începutul lunii august; un jihadist care călătorea catre Belgia, din Siria, prin Grecia, a fost descoperit cu un pașaport fals. În bagajele lui, poliția a descoperit videoclipuri cu execuții in Siria, conform Greek Reporter.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.