STIRI | Avertizare privind albanizarea limbii sarbe in Kosovo

Multe instituții din Kosovo nu respectă intru totul legea privind folosirea limbii, iar guvernul kosovar ar trebui să încerce să schimbe asta, pentru că albanizarea limbii sarbe a luat amploare, sustin experții in limba sârbă din Kosovo.

Conform acestora, în Kosovo, există mai multe deficiențe în implementarea legii, în multe instituții. Exemple de încălcări ale legii sunt evidente pe tot teritoriul Kosovo, desi UE este clara în cererile sale privind respectarea legii limbilor, conform Tanjug.

Scriitorul și jurnalistul Zivojin Rakocevic crede ca limba sârbă este într-o stare foarte proastă în Kosovo și că totul se îndreaptă spre o albanizare a limbii sarbe in zona.

“Limba sârbă din Kosovo este într-o stare dezastruoasă, mai ales în utilizarea formală a instituțiilor kosovare, care folosesc un limbaj sârb albanizat. Este suficient sa privesti indicatoarele de pe strazi”, a declarat acesta, pentru agenția Tanjug.

Limbile oficiale in Kosovo sunt albaneza, sârba și engleza. Sârbă este o limbă slavă, în timp ce albaneza nu face parte din niciun grup de limbi, fiind un limbaj indo-european.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.