STIRI Discutii intre Patriarhul rus si liderul musulmanilor din Caucaz

Ieri, în reședința patriarhală și sinodală din Mănăstirea Danilov din Moscova, a avut loc o întâlnire intre Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, si președintele Administrației Spirituale a Musulmanilor din Caucaz, Sheikh-ul-Islam Allahshukur Pasha-Zade.

Patriarhul Kirill l-a salutat călduros pe președintele musulmanilor din Caucaz si și-a exprimat satisfacția legata de aceasta întâlnire. El a amintit că ultimele decenii au cunoscut un dialog activ între Patriarhia Moscovei și Consiliul Spiritual al Musulmanilor din Caucaz, “găsind un limbaj comun si dand dovadă de solidaritate și de sustinere reciproca”.

“Diaspora azeră din Rusia ocupă un loc de frunte. Printre fiii poporului azer, se afla multi cetățeni de vază ai Rusiei, cu numele pastrate in memoria oamenilor. Toate acestea sunt o dovadă a relației culturale și spirituale care există între popoarele noastre. Noi credem că nu există circumstanțe externe, nici vicisitudini politice și conflicte care sa poata distruge acest tip de prietenie, între poporul azer și popoarele din Rusia” – a spus șeful Bisericii Ortodoxe Ruse.

Lăudând rolul lui Allahshukur Pasha-Zade, ca lider spiritual al Caucazului, Sanctitatea Sa a spus: “Sunteti un om foarte respectat printre musulmani, avand întotdeauna o poziție de menținere a păcii, echilibrată, și care ne ajută – atât pe ortodocși cat și pe musulmani – să lucram împreună la rezolvarea problemelor cu care oamenii se confrunta”.

Potrivit Sanctitatii Sale, este nevoie de continuarea cautarii de modalități de soluționare a problemei din Nagorno-Karabah (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Aș dori să subliniez rolul dumneavoastră în dialogul privind soluționarea problemei din Karabah – a continuat Primatul Bisericii Ruse, adresandu-se șefului Administrației Spirituale a Musulmanilor din Caucaz. Trebuie sa continue acest efort. Cred că, împreună cu frații noștri armeni, putem deschide calea către pace” – a declarat Patriarhul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.