Mormantul din Amphipolis nu contine ramasitele pamantesti ale lui Alexandru cel Mare

Arheologul care conduce săpăturile la mormânt antic mult discutat din Amphipolis (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în Serres, nordul Greciei, a respins speculatiile conform carora mormantul ar putea contine rămășițele pamantesti ale lui Alexandru cel Mare (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Sper ca, de Crăciun, dacă nu mai devreme, sa avem vesti”, a declarat Katerina Peristeri, pentru jurnalul comunitatii grecesti, cu sediul in Melbourne, Neos Kosmos.

Ea a adăugat că mormântul maiestuos de pe dealul Kasta nu poate conține rămasitele pamantesti ale marelui general macedonean (325-300 î.Hr.).

“Noi nu știm ce altceva este acolo, dar niciun monument de acest fel nu a mai fost descoperit pana acum, la nivel mondial”, a declarat Peristeri.

“Facem noi descoperiri, uimitoare, in fiecare zi”, a spus ea, arheologii explorand in prezent două camere mari și deschizand calea spre intrarea într-o a treia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.