publicat în: Arhivă

Recunoasterea juridica a uniunilor homosexuale in Estonia. Reactia Bisericii-

Va prezentam, mai jos, traducerea Comunicatului Bisericii Ortodoxe a Estoniei, din Patriarhia Moscovei, privind proiectul de lege al Parlamentului Estonian, pe tema înregistrarii juridice a cuplurilor de același sex:

“In zilele de 7 și 9 octombrie 2014, Parlamentul Republicii Estonia intenționează să trimita la a doua și a treia lectură legea privind “coabitarea comuna”, care prevede înregistrarea juridică a cuplurilor de același sex.

În cazul în care proiectul de lege trece de a treia lectură, acesta va fi adoptat.

Organizatia non-profit “Pentru apărarea familiei și tradiției” (Perekonna ja Traditioni Kaiteks) organizează un protest împotriva adoptării legii, pe 5 octombrie, la ora 12 AM, în fața clădirii Parlamentului.

Biserica nu poate rămâne în spate, atunci când au loc încercări de legalizare a păcatului. Adoptarea legii, care se pronunță împotriva majorității locuitorilor din Estonia, poate distruge, în sanul generației viitoare, valorile morale și conceptul de familie ca uniune intre barbat si femeie, binecuvântată de Dumnezeu.

De asemenea, înainte de demonstrațiile civile, o rugăciune va avea loc, la ora 11:45, la intrarea principală a Catedralei Sfantul Alexandru Nevski. Rugăciunea va fi condusa de Mitropolitul de Tallinn și intreaga Estonie, Corneliu, alaturi de clerul orașului”.