Episcopul catolic de Arundel demisioneaza, in urma incalcarii celibatului cu o femeie maritata

După ce a demisionat, sâmbătă, in urma incalcarii jurămintelor celibatului, Episcopul catolic de Arundel (Marea Britanie) se confruntă, în prezent, cu o amenințare in justitie din partea sotului femeii cu care acesta ar fi avut o relatie, conform unui raport al publicatiei The Telegraph.

Kieran Conry, in varsta de 63 de ani, a mărturisit ca a fost “necredincios”, in urma unei relații cu o femeie. Ca urmare a incalcarii jurămintelor celibatului, prelatul catolic a demisionat sâmbătă, conform BBC.

Acum, soțul femeii cu care Conry ar fi avut o poveste de dragoste, depune un dosar penal împotriva episcopului.

Femeia, în vârstă de 43 de ani, ar fi rămas cel puțin trei nopți in casa lui Conry, de la inceputul acestui an, conform The Telegraph. Scrisorile de dragoste dintre cei doi au fost descoperite recent, prelatul sustinand ca soțul acesteia nu o mai iubea, dupa cum arata un raport Ria Novosti.

Barbatul, care a intentat, de asemenea, divorț, susține că “atractia sexuala a episcopului, fata de soția sa, era cunoscuta în rândul clerului catolic”. Eșecul lor de a lua măsuri împotriva avansurilor lui Conry față de femeia acestuia, ar fi fost cauza care a dus la destrămarea căsătoriei sale, sustine barbatul, potrivit The Telegraph.

Conform Ria Novosti, catolicii din Arundel și Brighton continua sa se roage pentru fostul lor episcop, asigurandu-l de iertarea lor, se arata intr-o declaratie a Bisericii.

Între timp, soțul a angajat un avocat și are in vedere o acționare în justiție a Bisericii Catolice, conform Telegraph.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.