STIRI Liban | Rusii cer monitorizarea cu atentie a tendintei periculoase din Liban

Ministerul Rus de Externe a cerut comunității internaționale să monitorizeze cu atenție “tendința periculoasă” din Liban, precum și din Siria și Irak.

“Cerem partenerilor din comunitatea internațională sa trateze cu atenție și în mod obiectiv tendinta extrem de periculoasa pe care o observăm în Siria, Irak și Liban în mod clar”, a afirmat Ministerul, adăugând că în ultimele zile situația din Arsal, nord-estul Beirutului, din Liban, s-a deteriorat.

Rebelii din grupul islamist Jabhat al-Nusra și Statul Islamic (IS) au atacat, pe 2 august, orasul Arsal, situat de-a lungul frontierei cu Siria, vizand punctele de control ale Armatei Libaneze. Mai mult de 10 de militari libanezi au fost uciși, cu sute de libanezi din trupele de securitate și civili luați ostatici de către teroriști, potrivit rapoartelor mass-media.

“Este esențial să se renunțe la practica standardelor duble și să se abțină de la adoptarea unor măsuri care stimuleaza terorismul și amenințările extremiste în regiunea turbulentă a Orientului Mijlociu”, se arată în declarație.

Ministerul a mai adăugat, conform Ria Novosti: “Autoritățile din Damasc, Bagdad și Beirut se confruntă cu un pericol comun al raspandirii terorismului internațional, care nu recunoaște frontierele interstatale și încearcă să câștige controlul asupra noilor teritorii”.

Administrația locală estimează că cel puțin 3.000 de familii din Arsal au fost stramutate, pana in prezent.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.