Peste 5000$  ajutor financiar, oferiti in luna iulie de Episcopia Sloboziei si Calarasilor

Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin serviciile sociale acreditate, a desfășurat, în luna iulie a anului 2014, 68 de activități sociale, în cadrul cărora au fost oferite ajutoare materiale și financiare, în valoare totală de 17.961 lei (proveniți din Fondul Filantropia și donații și sponsorizări) pentru depășirea situațiilor de criză, a unui număr de 335 de persoane aflate în dificultate, din județele Ialomița și Călărași.

Astfel, în cadrul Centrului de Consiliere și Sprijin pentru Familiile Aflate în Dificultate (CCSFAD) și al Centrului de Orientare pentru Persoane Aflate în Dificultate (COP), coordonate de către Sectorul Social-Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, au fost desfășurate 6 activități sociale, în cadrul cărora a fost oferit sprijin material și financiar, pentru depășirea situațiilor de criză, în valoare totală de 1.342 lei, pentru următoarele categorii de beneficiari: 12 copii, 6 familii aflate în dificultate și 3 persoane cu dizabilități.

De asemenea, la nivelul celor 6 Birouri de asistență socială din cadrul Protopopiatelor, conform rapoartelor lunare de activitate, au fost desfășurate 62 de activități sociale, în cadrul cărora a fost oferit sprijin material și financiar, pentru depășirea situațiilor de criză, în valoare totală de 16.619 lei, pentru următoarele categorii de beneficiari: 172 copii, 20 de persoane vârstnice aflate în dificultate, 69 de persoane aflate în dificultate, 49 de familii aflate în dificultate și 4 persoane cu dizabilități.

Activitatea social-filantropică desfășurată la nivelul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor se realizează în conformitate cu Statutul pentru organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române și Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de asistență socială în Biserica Ortodoxă Română.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.