STIRI din Biserica | PS Parinte Vincentiu a resfintit biserica ortodoxa din Galdau (foto)

Ieri, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a săvârşit slujba de îmbrăcare cu giulgiu nou a Sfintei Mese și a sfințit Proscomidiarul la parohia Gâldău din Protopopiatul Fetești.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte protopop Marian Pătărlăgeanu, preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre cele două minuni săvârșite de Mântuitorul, mergerea pe apele învolburate ale Mării Galileii și potolirea furtunii prin cuvântul Său dumnezeiesc. Îndemnul Mântuitorului adresat Sfântului Apostol Petru este valabil și pentru noi, credința fiind o armă puternică în lupta noastră cu cel rău.

Preasfinția Sa a acordat rangul de iconom părintelui paroh Ionuț Voicu și „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” domnului primar Aurel Vasile pentru implicarea în lucrările de înfrumusețare ale Bisericilor din comună.

Consiliul local, împreună cu domnul primar Aurel Vasile au acordat Preasfinției Sale titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Jegălia.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa și soborul de slujitori au mers în procesiune și au sfințit lucrările exterioare ale sfântului lăcaș.

Fiecare copil prezent la Sfânta Liturghie a primit din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu câte o cruciuliță, iar credincioșii câte o iconiță cu hramul bisericii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.