Patriarhul Teofil al Ierusalimului a vizitat Manastirea ruseasca din Ghetsimani

In ziua de 4 august 2014, la sărbătoarea Sfintei Maria Magdalena, Intocmai cu Apostolii, Mănăstirea Ruseasca din Ghetsimani (foto) a marcat această ocazie cu Sfânta Liturghie oficiata în biserica “regala”.

Slujba a fost oficiata de IPS Arhiepiscop Mark de Berlin și Germania, al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara taraii, supraveghetor al Misiunii Bisericesti Rusesti in Ierusalim.

La sfarsitul Liturghiei, au sosit, in vizita, Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea al Ierusalimului si al Intregii Palestine, si secretarul Sfântului Sinod, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Aristarh.

Ulterior, dupa un prânz servit la trapeza, Preafericirea Sa a vizitat reședința Arhiepiscopului Mark, unde au discutat despre ajutorul pe care Patriarhia Ierusalimului il furnizeaza refugiaților din Gaza.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.