Insulele Solovetsky: Rusia hotarata sa consume peste 22 de milioane, cu salvarea sit-ului

Peste 22 milioane vor fi alocate de la bugetul federal al Rusiei, pentru restabilirea ansamblului Insulelor Solovetsky, un sit de Patrimoniu Mondial UNESCO, conform unei declaratii de ieri a vicepremierului tarii.

“Insulele Solovetsky reprezinta un simbol de curaj și credință, pentru fiecare rus. Restaurarea ansamblului este de datoria noastră”, a declarat Olga Golodets.

Insulele Solovetsky sunt un arhipelag în Marea Albă. Există aproximativ 100 de insule, locuite de numai 1.400 de persoane. Marea Insula Solovetsky este cea mai intinsa, fiind faimoasa pentru mănăstirea medievală fondată în 1429.

Printre caracteristicile interesante ale insulelor, se numara labirinturile si alte constructii din piatră, cum ar fi, în special, labirinturile de piatră din Insula Mare Zayatsky. Astfel de labirinturi au fost tipice pentru Europa de Nord, dar cele mai multe au pierit, iar acum Insulele Solovetsky detin unele dintre cele mai bune exemplare rămase.

Sit-ul a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, în 1992.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.