Georgia: Biserica Ortodoxa semneaza un acord cu Ministerul Apararii

Ministerul georgian al Apărării a semnat, in urma cu o zi, un memorandum cu Biserica Ortodoxă a țării.

Acordul a fost semnat la Catedrala Sfanta Treime, de ministrul Apărării, Irakli Alasania, și Patriarhul Ilia al II-lea, urmarind “consolidarea principiilor morale spirituale și a patriotismului, înțelegerea în continuare a angajamentului militar în țară și renașterea și întărirea spiritului militar și patriotic”.

Acordul prevede, de asemenea, cooperarea între diferitele instituții de învățământ ale Ministerului Apărării si Biserica, precum și acordarea de asistență persoanelor vătămate și traumatizate in serviciul militar, prin reabilitare psihologică cu ajutorul clericilor.

În luna iulie, Ministerul Culturii a semnat un acord cu Biserica Ortodoxă, privind protecția patrimoniului cultural. S-a spus, atunci, că el a fost primul document semnat între guvern și Biserica, dupa un acord constituțional din 2002.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.