STIRI Ucraina | Biserica Ortodoxa Ucraineana solicita depunerea armelor

Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei și-a exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea violenței în estul Ucrainei și a făcut apel la membrii grupurilor armate ilegale să se predea.

Biserica Ortodoxă Ucraineană îndeamnă persoanele înarmate, din estul Ucrainei, să depună armele.

“Activitățile militare continuă pe teritoriul Ucrainei de astazi. Am auzit despre noi victime, zilnic, atât în rândul militarilor din Ucraina cat și în rândul populației civile din regiunile Donețk și Lugansk. Facem apel la toți cei care au luat ilegal arme, sa le depuna și să caute modalități de soluționare a conflictului pe cale pașnică”, a spus Consiliul ucrainean al Episcopilor, într-o declarație.

Autorii documentului au declarat că sunt îngrijorați de faptul că au fost raportate violențe asupra clericilor, in zona de luptă, și au cerut autorităților să investigheze în mod imparțial toate aceste cazuri.

În același timp, Consiliul Episcopilor consideră că este necesar să se intensifice eforturile de colectare de ajutoare umanitare “pentru civilii rezidenți, militarii și alții care au suferit în regiunile Donețk și Lugansk”.

“Cerem, de asemenea, ierarhilor eparhiali, să aibă grijă privind furnizarea de sprijin spiritual necesar pentru persoanele strămutate din regiunile de est, care și-au găsit refugiu în eparhiile lor”, arata documentul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.