Siria si Irak: Sinodul Antiohiei face apel la unitate in actiune

Conform informatiilor primite din Beirut, agentia SANA a precizat ca Sfântul Sinod al Antiohiei a subliniat, in Liban, necesitatea unitatii in eforturile de stopare a crizei din Siria și Irak si de salvare din calea terorismului.

Remarcile au venit în timpul unei conferințe de presă susținute de Patriarhul grec-ortodox al Antiohiei și al întregului Răsărit, John X Yazigi, cu ocazia lansării sesiunii Sfântului Sinod al Antiohiei.

La eveniment (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) au participat mai multi clerici, care au cerut eliberarea tuturor persoanelor răpite, în special a episcopilor John Ibrahim și Paul Yazigi, care au fost răpiți de către teroriști, in Alep, în aprilie 2013 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Participanții au mai facut apel pentru salvarea Irakului din fata divizarii și a ravagiilor războiului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.