Construirea unei moschei in Atena: Consiliul de Stat al Greciei da unda verde

Consiliul de Stat al Greciei a acordat undă verde construirii unei moschei în capitala Atena.

Adunarea generală a Consiliului de Stat a respins un apel care se opunea construirii unei moschei în regiunea Votanikos (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) precum și finanțarii construcției de către statul grec. Aceasta a aprobat o finanțare de stat, de 1,1 milioane de euro, pentru construirea moscheii pe terenul aparținând Marinei Elene, în Votanikos.

Potrivit instanței, construcția moscheii este necesara, Grecia fiind angajata prin tratatele internaționale pe care le-a semnat și prin Constituție, sa permita exercitarea liberă a religiei.

Episcopul Serafim de Pireu, Asociatia Culturala “Athena”, doi oficiali ai Marinei Elene și cinci locuitorii din Votanikos au făcut apel împotriva construirii moscheii.

Atena este, la ora actuala, singura capitală europeană fără o moschee pentru locuitorii săi musulmani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.