Oamenii fug din calea “Statului Islamic”

Un arhiepiscop catolic de top a cerut crearea unui centru mare pentru refugiati, de dimensiunea unui sat, în nordul kurd al Irakului, pentru zecile de mii de oameni – mulți dintre ei creștini – care au fugit din calea ISIS.

Arhiepiscopul catolic caldeean Bashar Warda de Erbil, a declarat in Kurdistan ca mii de “case mobile”, care sa fie ridicate în dioceza sa, ar fi vitale in regiune, anticipand un aflux masiv de oameni disperați să scape de Statul Islamic din Irak și Levant (ISIS).

Comentariile sale vin după ce rapoartele din ultimele ore afirmau ca jihadistii au anunțat crearea unui califat, sau stat islamic, în teritoriul pe care îl controlează în Irak și Siria, numindu-l pe Abu Bakr al-Baghdadi drpet Calif și “lider pentru musulmanii de pretutindeni” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Avansarea ISIS a determinat un exod în masă din orașe și sate, BBC raportand ca 40.000 de oameni deja au fugit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.