Doua maici catolice si trei orfani, rapiti in Irak: Patriarhul caldeean cere eliberarea lor

Patriarhul catolic caldeean de Babilon, Louis Raphael Sako, a făcut un apel public catre “cei care le dețin pe măicuțele și orfanii răpiti în Mosul in urma cu trei zile”.

Potrivit Agenției Fides, apelul exprima îngrijorarea pentru soarta celor două călugărițe și a celor trei tineri – două fete și un băiat – cerând ca acestia sa fie eliberati cat mai curand.

Patriarhul le cere liderilor religioși musulmani și Sheikh-ului triburilor sunnite, din Mosul, sa faca “tot posibilul” pentru a asigura eliberarea ostaticilor.

În apel, Patriarhul caldeean citează versete din Coran, care indică faptul ca toți credincioșii trebuie sa-i trateze pe călugări și orfani bine, subliniind că, în prezent, în Irak, creștinii nu se identifica cu niciun partid politic.

“Aceasta este luna Ramadanului, luna milei și caritatii”, a spus Patriarhul: “Să ne rugăm pentru eliberarea măicuțelor și orfanilor răpiți”.

De sâmbătă, 28 iunie, nu a existat inca nicio veste despre sora Atur și sora Miskinta, care se întorceau la Mosul, din orașul Dohuk, în compania a două fete creștine și a unui băiat creștin.

Cele două călugărițe aveau un centru de plasament pentru copii orfani in Mosul, în apropierea Arhiepiscopiei caldeeane. Din cauza ofensivei islamiste, care a inceput pe 9 iunie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), călugărițele și toți oaspeții au părăsit casa din Mosul și s-au refugiat în orașul Dohuk, în Kurdistanul irakian.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.