Arhiepiscopul Joseph este noul Mitropolit ortodox antiohian al Americii de Nord

Arhiepiscopul Iosif a fost ales, ieri, Arhiepiscop de New York și Mitropolit al Întregii Americi de Nord, de către Sfântul Sinod al Antiohiei, reunit la Balamand, Liban (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe)

IPS Mitropolit Iosif a fost hirotonit ca episcop, pe 30 iunie 1991, in Catedrala Sfanta Maria din Damasc, după mai mulți ani de slujire ca diacon și preot. Înalt Prea Sfinția Sa s-a născut în Damasc, Siria, în 1950. IPS a fost hirotonit cu titlul, Episcop de Katana, în Siria, și a slujit ca asistent patriarhal și secretar al Sfântului Sinod al Antiohiei. În 1995, el a fost trimis de către Patriarhul Ignatie, in America. Aici, Episcopul Iosif a fost însărcinat cu raspunderea Cancelariei Coastei de Vest, de către Mitropolitul Philip.

După ce statutul de auto-guvernare a fost acordat Arhiepiscopiei, Episcopul Iosif a fost înscăunat, în Catedrala Sfantul Nicolae, de catre Mitropolitul Philip, ca prim episcop al Episcopiei de Los Angeles și de Vest, pe 12 septembrie 2004.

Pe 11 decembrie 2011, la Biserica Adormirii Maicii Domnului din Mănăstirea Patriarhală a Maicii Domnului din Balamand, în Liban, Patriarhul Ignatie l-a ridicat pe Episcopul Iosif la rang de Arhiepiscop.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.