Liturghiile Negre sataniste (Messa Neagra) se inmultesc in SUA, cu sprijin public. Biserica reactioneaza

O “Liturghie Neagra” este programata să aibă loc pe 21 septembrie, la Centrul Civic Oklahoma City.

Arhiepiscopul catolic Paul Coakley a lansat o declarație, prin care isi exprimă “surprinderea și dezamăgirea” fata de acest eveniment și apeleaza la liderii comunității să reanalizeze daca aceasta reprezinta “o utilizare adecvată a spațiului public”.

El a spus:

“Pentru mai mult de 1 miliard de catolici, din întreaga lume, și mai mult de 200.000 de catolici din Oklahoma, Liturghia este cea mai sacră dintre ritualurile religioase”, a spus Arhiepiscopul. “Este centrul cultului catolic și ea celebreaza Jertfa lui Iisus Hristos, adusa lumii prin moartea și Invierea Sa. În special, Euharistia – despre care noi credem ca este Trupul si Sangele lui Iisus Hristos – este sursa credinței noastre”.

“De aceea, sunt uimit și întristat că Centrul Civic va promova, ca divertisment, si va vinde bilete pentru un eveniment care este in mod foarte evident o bătaie de joc blasfemiatoare la adresa Liturghiei”, a continuat el. “Liturghia Neagra”, care este programata pentru Centrul Civic, în septembrie, este o inversiune satanica și o distorsiune a credintei sacre, nu numai pentru catolici, ci pentru toți creștinii”.

“În cazul în care evenimentul se va tine, va trebui să apelam la alte opțiuni pașnice, pentru a demonstra opoziția noastră față de acest act de sacrilegiu, sprijinit public”.

“În același timp, fac apel la toți catolicii din centrul și vestul Oklahomei – precum și la toți bărbații și femeile de bunăcredință – să se roage pentru(…) a putea schimba inimile și mințile organizatorilor acestui eveniment”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.