STIRI despre Ucraina: ONU multumeste Rusiei pentru lectia de ospitalitate fata de refugiatii ucraineni

Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați a mulțumit autorităților ruse și rușilor de rând, pentru ospitalitatea acordata refugiaților care sosesc din Ucraina, conform VoR.

“Aș vrea să mulțumesc, corpurilor voastre guvernamentale, autorităților locale și rușilor de rând pentru ospitalitatea aratata și acordarea de ajutoare refugiaților din Ucraina”, a declarat Vincent Cocherel, reprezentant regional al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, in cadrul unei intalniri cu șeful Serviciului de Migratie Federal al Rusiei, Konstantin Romodanovsky.

S-a inregistrat un exod de refugiați mare din Ucraina, in luna iunie, din cauza luptelor care continuă între trupele ucrainene și susținătorii pro-independența din Donbass (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Aproximativ 490.000 de persoane strămutate au trecut în Rusia, din Ucraina, majoritatea dintre acestia, în jur de 90%, locuind in prezent cu rudele sau prietenii lor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.