STIRI Gaza: Traumatizant. Ce traiesc crestinii din Gaza, sub teroarea bombelor

Pastorul Bisericii Sfânta Familie, din Gaza, Rev. Jorge Hernandez, a descris pentru Vatican Insider viața de zi cu zi a creștinilor din Fâșia Gaza (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Trei rachete au aterizat în apropierea bisericii, unde călugărițele Maicii Tereza incercasera sa se refugieze, împreună cu un grup de copii cu dizabilități.

“Ni s-a spus – ca si locuitorilor din Beit Hanoun și Beit Lahia – să evacuam locuintele noastre imediat. Și, ca toți ceilalți, ne întrebăm unde am putea merge. Gaza este mica. Totul este apropiat. Nu există niciun adăpost sau vreun loc neutru, in care sa ne putem adăposti. Unde sa mergem?” – a marturisit acesta, pentru Vatican Insider.

“Cand imi pregateam predica pentru Messa (Liturghie catolica), ma întrebam: ce le pot spune acestor oameni? Cum ii pot mângâia? Ce cuvânt bun le pot oferi? E atât de greu. Și apoi m-am gândit: va veni cineva? Astăzi, mulțumesc lui Dumnezeu, am fost în stare sa tin Messa de duminica, impreuna cu 7 călugărițe curajoase și 4 bărbați curajoși. Având în vedere circumstanțele, aceasta ne-a bucurat”.

“O familie creștină a simțit efectele unei bombe care a căzut pe o casă din apropierea ei. Ferestre sparte, fum, țipete, haos: au experimentat urmari tragice. Acum, copiii mici încep să se îmbolnăveasca de frica, de stres, de undele de șoc cauzate de explozii și de zgomotul constant. Părinții lor fac, într-adevăr, tot ce pot pentru a le distrage atenția și a se asigura ca acestia nu vor fi traumatizați de această violență brutală: de fiecare dată când se aude un “zgomot”, ei sar si se joaca in jurul copiilor lor, dansează sau isi îmbrățișează copiii încercand sa le acopere urechile”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.