STIRI ARHITECTURA – AUSTRALIA: o moschee care seamana discordie in Melbourne

Un plan controversat, de construire a unei moschei musulmane la doar câțiva metri distanță de o biserică crestina asiriana, a primit, in aceste zile, unda verde.

Pentru creștinii asirieni din Melbourne, dintre care mulți au fugit de persecuțiile in crestere din Irak, aprobarea contructiei pare a fi o glumă crudă, aprecia Vatican Insider.

Cu trei zile în urmă, Tribunalul din Melbourne a aprobat construirea unei moschei siite în Coolaroo. Propunerea, prezentată de către Fundația Al Sadiq, presupune construirea unei moschei cu un minaret, in Kyabram Street.

Peste 1400 de scrisori de protest au fost trimise, dar tribunalul pare să le fi ignorat.

Locația pare sa fie adevărata problemă, si nu faptul că aceasta se va construi. Cladirea destinata cultului musulman șiit va fi ridicata la doar o aruncătură de băț de Biserica Sfanta Maria, un lacas creștin care are mai mult de 700 de membri – cei mai multi dintre ei… irakieni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.