STIRI Turcia: 129 de femei ucise in prima jumatate a anului, in tara

129 de femei au fost ucise în prima jumătate a anului 2014, in Turcia, fata de 88 in aceeasi perioada a anului trecut, conform jurnalului Hurriyet, care citeaza pe Aylin Nazliaka, un deputat din opozitie, din Partidul Popular Republican.

Cifrele au venit în momentul în care numărul crimelor generale in țară au arătat o creștere bruscă.

Tara se confrunta cu “crime sistematice”, în ultimul deceniu, conform agentiei Ansa. Numai în ultima lună, 17 femei și fete au fost ucise, numarul incidentelor de viol ajungand la la 26.

17,6% dintre victime au fost ucise pentru că au vrut să divorțeze.

Un raport separat arată că ratele criminalitatii din Turcia au crescut la aproximativ șapte crime pe zi, în primele 10 zile ale Ramadanului.

Departamentul National al Poliției din Turcia a anunțat că in primele 10 zile ale Ramadanului, 68 de crime au fost comise, crescand rata criminalitatii, de la 3 crime pe zi, la 7 crime pe zi, conform Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.