Din Catedrala, astăzi: Nu, compromisului de credinţă în dialogul cu alte confesiuni – Mitropolitul Chiril

Biserica Ortodoxă Rusă nu va face niciun compromis cu celelalte confesiuni creştine, atunci când discutăm despre credinţă, şi va întreţine un dialog cu cele mai sensibile dintre acestea, a spus suplinitorul Patriarhului, Mitropolitul Chiril.

“Aş dori să subliniem că nu se pune problema vreunui compromis de credinţă cu alte confesiuni … Dimpotrivă, multe alte confesiuni se simt atrase, în mod special, exact de fermitatea credinţei noastre ortodoxe, de rezistenţa noastră sub presiunea diferitelor forţe care doresc să slăbească prezenţa creştină în lumea modernă”, a spus Mitropolitul Chiril în timp ce prezenta raportul său Consiliului Local din Catedrala Mântuiroului Hristos, astăzi marti, 27 ianuarie 2009.

Aceasta este exact ceea ce înseamnă “speranţa de renaştere a creştinismului în Europa şi în lume”, a spus el.

“Dialogurile noastre cu alte confesiuni vizează sprijinirea acelor parteneri care sunt gata să se opună, împreună cu noi, marginalizării religiei, şi de asemenea discuţiile deschise pe tema drepturilor credincioşilor de a-şi construi o viaţă conformă acestor principii, pentru apărarea sensului moralităţii în viaţa individului şi în viaţa societăţii”, a spus suplinitorul Patriarhului.

“Astăzi, creştinismul este, pe de o parte, suferind în urma presiunii unui secularism agresiv care domină societatea occidentală. Pe de altă parte, se pare că suferă în urma unei serii de tentative, ale comunităţii protestante, de a revizui radical creştinismul şi moralitatea Evangheliei, facilitând astfel presiunea menţionată mai sus, a secularismului,“a mai spus ierarhul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.