In Postul Mare: Ma spovedesc des, ma tarasc in genunchi pe la toate bisericile, imi plang pacatele – Ce mai vreti de la mine?

“Noi stim ca bunatatea bunatatilor si deplinatatea deplinatatilor, este Dumnezeu, si ca iubirea fata de El intrece toate iubirile de pe acest pamant.

Iubirea de Dumnezeu, este bucurie deplina. Acea bucurie, care rasare in noi din constiinta faptului ca El este Parintele nostru cel Vesnic, fata de care trebuie sa ne facem vrednici a-L iubi. Iubirea de Dumnezeu, este dorul de a fi cu El, vesnic, si de nu ne lipsi de lumina, bunatatea, dragostea si iertarea Lui.

Omul, fara iubirea de Dumnezeu, este mort.

Fara iubirea de Dumnezeu si fara implinirea acesteia prin iubirea aproapelui, nu iti poate fi iertat niciun pacat.

Spovedeste-te cat doresti, taraste-te in genunchi pe la toate bisericile si locurile sfinte din lumea intreaga, plange-ti pacatele tale pana iti va seca nu numai tot izvorul lacrimilor, ci iti vei scurge astfel si ochii din cap, asa incat pe toata viata sa ramai fara vedere, dar daca nu ai iubirea de Dumnezeu in tine, si nu o implinesti iertandu-ti si iubindu-ti aproapele, nimic nu-ti ajuta.

Nu uita ca Hristos, pironit pe Cruce fiind de dusmanii Lui, a strigat la Tatal, pentru iertarea acestora.

Va implor, pe voi, iubitilor, sa nu uitati, ca cine pleaca din aceasta viata fara sa fi implinit roadele iubirii de Dumnezeu si de aproapele, acela este pierdut.”

Extras din Fericitul Augustin, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de: Pr. Daniel Ivan

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.