Redescoperind rolul femeilor in Biserica primara

“Redescoperirea și reevaluarea rolului femeilor în primele secole ale Creștinismului”, este obiectivul unui pelerinaj care are loc la Roma, în această săptămână, sub auspiciile unui grup catolic din SUA, care incearca sa gaseasca roluri mai importante in conducere, pentru femei, în Biserica Catolica de astăzi.

Membrii grupului vor participa la unele intalniri cu oficialii diferitelor servicii ale Vaticanului, pentru schimbul de sugestii privind modul de urmărire a apelului Papei Francisc “la sporirea participarii femeilor în Biserică și în societate”.

Pentru al patrulea an la rand, Biserica Catolica a organizat pelerinaje in scopul vizitarii unora dintre bazilicile și catacombele antice din Roma, pe urmele femeilor creștine din vremurile timpurii, a căror contribuție la răspândirea Evangheliei s-a pierdut, în mare parte, de-a lungul secolelor – afirma Radioul Vaticanului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.