Amenintari radicale la adresa preotilor din Ucraina

Amenințările la adresa preoților din Ucraina, care au devenit mai frecvente, sunt regretabile și creeaza o atmosferă de intoleranță religioasă in Ucraina, conform Ministerului Rus de Externe, citat de radioul Vocea Rusiei.

“Rusia constată cu regret amenințările la adresa preoților, care au devenit mai frecvente în Ucraina”, a declarat Ministerul Rus de Externe, într-un comunicat.

De exemplu, un Partid socialist național ucrainean i-a trimis o scrisoare, cu amenințări, reprezentantului Eparhiei Cherkessk a Bisericii Autocefale Ortodoxe Ucrainene, Aleksander Shyrokov, se arata in document.

“Radicalul ucrainean i-a cerut preotului sa renunte la pozitia sa” pe care a adoptat-o intr-o campanie pro-Rusia.

“În cazul în care preotul nu tine cont de amenințările radicale, atunci(…) vor fi luate măsuri extreme, cu caracter fizic și distructiv la adresa familiei acestuia”, a spus declarația.

“Astfel de atacuri asupra preoților din Ucraina, confirmă încă o dată o atmosferă de intoleranță etnică și religioasă, care stăpânește în prezent Ucraina”, a adăugat Ministerul Rus de Externe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.