Siria: Executii si rastigniri publice pe cruce in Raqqa

Membrii grupului dizident Al-Qaeda, din Statul Islamic Irak și Levant (ISIL), au executat sâmbătă un tânăr, în orașul Raqqa, si l-au asezat, apoi, rastignit pe o cruce de lemn, în piața principală a orasului. Dupa executie, grupul ISIL a emis un comunicat prin care li s-a interzis localnicilor sa il ia de acolo inainte de trei zile.

Omul executat a fost acuzat de către ISIL de crimă și jaf, potrivit unor surse locale din orașul Raqqa, in nordul Siriei. O imagine publicată de către activiștii ISIL, specifica faptul ca “acest criminal ar fi ucis și jefuit un bărbat musulman”.

“Ii judecam pe oameni și ii pedepsim în conformitate cu legea islamică Sharia, care ne ghideaza în responsabilitatea de a păstra învățăturile autentice ale Islamului”, se afirma în declarație.

Grupul ISIL controleaza in prezent orașul Raqqa, de mai omult de un an. Grupul a stabilit un tribunal Sharia, care sa functioneze “in oraș, conform principiilor de bază ale Islamului”, conform agentiei AINA.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.