Papa invita Mafia la convertire, pentru a nu ajunge in iad

In aceste zile, Papa Francisc a făcut acest apel la adresa Mafiei, in timpul unei seri de rugaciune. Papa a participat la Ziua anuala a Asociației italienesti “Libera”, in vederea comemorarii victimelor crimei organizate.

În timpul privegherii, numele a peste 800 de victime, dintre care 82 copii, au fost pomenite. Adresându-se participanților, Papa a împărtășit speranța că “sentimentul responsabilitatii, treptat, ar putea invinge corupția în fiecare parte a lumii”.

Papa și-a exprimat, de asemenea, solidaritatea cu familiile victimelor violenței Mafiei.

Violența Mafiei, în special față de copii, a fost în creștere în Italia. Săptămâna trecută, un copil de doi ani a fost ucis, împreună cu părinții săi, după ce persoane înarmate din Mafia au forțat sa iasa de pe sosea masina in care acestia calatoreau, și au tras mai mult de 15 gloanțe prin parbriz. Papa a spus că recenta crima a fost “fără milă”.

Despre convertirea Mafiei, acesta a zis: “această viață, pe care o traiti in prezent, nu va va aduce placere, ea nu vă va oferi bucurie, ea nu vă va aduce fericirea. Puterea, banii, pe care le aveti acum, in urma locurilor de muncă murdare, a atât de multe crime mafiote, sunt bani din sânge, puterea este înmuiata în sânge și nu o puteti lua cu voi pentru viața viitoare. Convertiti-va, este încă timp, astfel încât să nu ajungeti în iad. Asta este ceea ce vă așteaptă, dacă veți continua pe această cale. Ati avut un tată și o mamă: ganditi-va la ei. Plangeti putin si convertiti-va”, a incheiat Papa, citat de agentia Zenit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.