Scotia a votat in favoarea casatoriei gay. A 17-a tara-

Scotia a votat ieri o lege care permite “casatoriile intre persoane de acelasi sex”, devenind astfel cea de-a 17-a tara care da undă verde așa-numitei căsătorii gay, în ciuda opoziției venite din partea Bisericii Catolice a Scoției și a altor comunități creștine.

Aprobarea din Parlament – cu 105, contra 18 voturi – urmează unei legislații similare adoptate de Parlamentul Britanic anul trecut, care permite “căsătoria” intre persoane de acelasi sex în Anglia și Țara Galilor, primele nunti urmand sa aiba loc pe 29 martie. În prezent, în Scoția, cuplurile de același sex pot intra doar în parteneriate civile.

Biserica Catolica Scoțiana și Biserica Prezbiteriană din Scoția s-au opus legii. Deocamdata, legea nu va obliga instituțiile religioase sa oficieze slujbe in bisericile proprii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.