Teodosie de Sevasta, supus unui blocaj israelian, la intrarea pe teritoriul unei vechi manastiri (foto)

Șeful comunității ortodoxe a Palestinei, Arhiepiscopul Teodosie de Sevasta, cunoscut de toată lumea din Orientul arab cu numele de “Atallah Hanna” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), a efectuat o vizită oficială în satul Ein-Hajlia, care a fost fondat săptămâna trecută.

Așezarea, care a fost înregistrata acum mai mulți ani, este situata în zona Valea Iordanului și pe teritoriul vechii Manastiri Sfantul Gherasim de la Iordan, intemeiata de sfânt la mijlocul secolului al 5-lea.

Serviciul de presă al ierarhului a raportat ca mașina acestuia a fost oprita de un blocaj israelian, care, fără nicio explicație le-a interzis arhiepiscopului și tovarășilor săi sa intre în sat. Cu toate acestea, pe căi ocolitoare, delegația ortodoxă a reușit să ajungă pe teritoriul mănăstirii, și de acolo in Ein-Hajlia.

Arhiepiscopul Atallah a fost întâmpinat de localnici și de personalități publice palestiniene, conduse de celebrul politician Dr. Mustafa Barghouthi, care, la rândul său, i-a mulțumit ierarhului pentru vizita sa și pentru “poziția fermă civica” a acestuia.

Arhiepiscopul Teodosie s-a adresat tuturor celor prezenți, cu cuvinte de sprijin și recunoștință.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.