Ambasadorul Irlandei in Rusia: discutie cu reprezentantii Bisericii

In aceste zile, președintele Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, s-a întâlnit cu Ambasadorul Irlandei în Rusia, Eoin O’Leary.

Mitropolitul Ilarion a vorbit despre bunele relații stabilite între Departamentul Sinodal al Bisericii și misiunea diplomatică irlandeză din Moscova. Acesta s-a legat de renașterea Bisericii Ortodoxe Ruse în ultimii douăzeci de ani și de restaurarea bisericilor și mănăstirilor vechi și construirea altora noi. El l-a mai informat, totodata, pe Ambasador, despre relațiile externe ale Patriarhiei Moscovei, inclusiv în domeniul relațiilor inter-creștine.

Răspunzând întrebărilor oaspetelui, Mitropolitul Ilarion a informat despre slujirea Bisericii Ruse, despre numărul credincioșilor, numarul clericilor și episcopilor, precum și despre guvernarea Bisericii.

De asemenea, Mitropolitul a mai discutat despre locul și rolul Bisericii în societatea de astăzi, in relațiile biserică-stat din Rusia și in domeniile în care acestea cooperează, inclusiv în domeniul școlar educativ.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.