Islamul, a doua mare religie in Italia

Islamul este a doua cea mai mare religie in Italia, conform unui raport Ansa, dar nu are nicio reprezentare recunoscuta la nivel național. O conferință a musulmanilor din Italia, a avut loc in aceste zile, la Roma.

Conferința a avut loc la Universitatea Cusano Niccolò. Cifrele oferite de agenția națională de statistici, “Istat, arata ca există, în prezent, aproximativ 1.700.000 de musulmani in Italia”, a declarat Izzedin Elzir, imam de Florența și șef al grupului musulman Unione delle Comunità e Organizzazioni Islamiche în Italia (UCOII).

“Există peste 700 de moschei. Musulmanii reprezintă 4-5 % din PIB-ul național. Cu alte cuvinte”, a continuat Elzir, citat de Ansa, “si totuși, în ciuda faptului că libertatea de religie este garantata prin Constituție, lipseste o lege prin care comunitatea musulmană sa fie recunoscuta de facto de către statul italian, cu care nu există niciun acord”.

Cu alte religii minoritare – cum ar fi Iudaismul și Budismul – un acord a fost stabilit cu mai mult timp în urmă. “Problema lipsei de reprezentare, este una concretă, nu doar una oficiala”, a remarcat Agostino Cilardo, expert în legea islamică la Universitatea Orientale Napoli.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.