O biserica ortodoxa ruseasca va fi tarnosita in Antarctica

O expediție se deplaseaza din Moscova in Antarctica, cu scopul tarnosirii celei mai sudice biserici a Bisericii Ortodoxe Ruse, de pe Pamant.

Cu putin timp inainte de pornire, Episcopul Iakov de Naryan-Mar și Mezensk a oficiat o slujba de rugaciune pentru membrii expediției, la sediul Societății de Geografie Rusa, conform unui purtător de cuvânt al societatii, citat de Interfax.

In prezent, dupa o actiune asemanatoare anterioara la Polul Nord, din 2011, si din Marea Nordului, in 2013, Ierarhul tarnoseste o biserică pe cel de-al 6-lea continent.

Biserica Sfanta Treime a fost construită din cedru, pe King George Island, lângă stația Bellinshausen. Aceasta este singura biserica permanent activa în Antarctica. Angajații, nu doar de limba rusă, dar și ai altor stații, poposesc aici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.