publicat în: Arhivă

Statuie a lui Apollo, veche de cel putin 2000 de ani, descoperita in Gaza

Un pescar susține că a descoperit o statuie a zeului grec Apollo, în largul coastelor Fâșiei Gaza. Experții se îndoiesc de povestea lui, deși este imposibil de investigat, deoarece Hamas i-a confiscat statuia de bronz.

Conform The Independent, “o statuie de bronz rară, a zeului grec Apollo, a apărut în mod misterios în Fâșia Gaza”, dar ea a fost confiscata de către poliție și a disparut aproape imediat dupa aceea.

Un pescar local a declarat ca a sapat dupa statuia de 500 de kg, din bronz, pe fundul mării, în august anul trecut, și a dus-o acasă pe un măgar, conștient de importanța capturii sale.

Alții au ghicit rapid importanța acesteia, iar statuia a apărut imediat dupa aceea pe eBay, la un pret de 500.000 dolari – cu mult sub valoarea sa reală. Politia grupului islamist Hamas sustine ca o cerceteaza.

Ceea ce pot spune arheologii despre statuie, este ca aceasta ar putea fi datata ca avand o vechime de cel putin 2.000 de ani, dupa fotografii. Povestea a mai fost raportata, de asemenea, de Jerusalem Post.