publicat în: Arhivă

Preotii, sa nu se comporte ca si cum ar avea puteri speciale

Dupa oficierea Messei (Liturghiei catolice) de duminică dimineață, impreuna cu 19 noi cardinali, Papa Francisc a salutat mulțimea din Piața San Pietro, adunata pentru rugăciunea Angelus.

În discursul său, acesta le-a cerut sa lucreze pentru unitatea creștinilor si sa evite toate divizarile, pentru că, a spus el: “o comunitate nu aparține celui ce predica, ci lui Hristos”.

Papa a mai spus că, din cele descrise de Sfantul Apostol Pavel, creștinii au fost divizati dupa liderul comunitatii lor. Dar, Sfantul Pavel – a mai spus Papa Francisc – explică faptul că acest mod de gândire este unul greșit: “totul iti apartine tie, intru Hristos! Nici lui Pavel, nici lui Apolo, nici lui Chifa; lumea, viața, moartea, prezentul și viitorul, totul este al tau! Intru Hristos, iar Hristos intru Dumnezeu!”.

Și, a mai spus Papa, toate comunitățile creștine se nasc din această apartenență: eparhiile, parohiile, asociațiile, mișcările. Și, chiar daca pot sa existe unele diferențe – a adăugat el – prin Botez, toți avem o aceeași demnitate, noi suntem fiii lui Dumnezeu.

Demnitatea noastră – a spus Papa – este întru Iisus Hristos. Iar cei care au primit datoria pastoririi, a predicarii, a administrarii Sfintelor Taine, nu trebuie să se simtă ca si cand ar avea puteri speciale. “Ei trebuie să se pună în slujba comunității, ajutând-o pe drumul său spre sfințenie, cu bucurie”.